Pozovite nas: +381 21 839 216, 27 00 921, +381 64 235 46 29

Adresa: Kralja Petra I 93, 21239 Đurđevo Pogledajte lokaciju

Usluge

Usluge koje nudimo:

Keramičke krunice (Metalokeramički mostovi)

Veći defekti zuba ili nedostatak pojedinih zuba se može nadoknaditi raznim vrstama keramičkih kruna (navlaka). U bočnoj regiji se obično postavljaju metalokeramičke krunice zbog pritiska koji bočni zubi moraju da podnesu pri žvakanju.

U frontalnoj regiji se preporučuje izrada bezmetalnih kruna (navlaka) zbog izvanredne estetike (odlično oponaša prirodan zub), mada zbog niže cene se ponekad i u toj regiji mogu primeniti i metalokeramičke krune (navlake) koje takođe estetski zadovoljavaju.

Metalokeramički mostovi su fiksne protetske nadoknade nedostajućih zuba, koje se postavljaju ukoliko pacijent ima dovoljan broj preostalih zuba. Osnova se izrađuje od medicinskog metala, preko koga se nanose slojevi keramike, što krunici daje potpuno prirodan izgled a da pritom može da podnese vesliku silu prilikom žvakanja zbog metalne osnove. Idealni su za veće raspone (kada nedostaje više zuba).

Cirkonijum krune

Cirkonijum krune (navlake) se koriste za nadoknadu nedostajućih zuba ili se postavljaju preko oštećenih postojećih zuba. Predstavljaju estetski najbolje nadoknade te se preporučuju za prednje zube. Osnova (cor) se izrađuje od cirkonijuma koji je izuzetno čvrst i postojan. Prednost u odnosu na metalokeramičke krunice je prirodna prozirnost zuba.

Skeletirana proteza

U slučaju nedostatka velikog broja zuba, zbog nemogućnosti postavke fiksnog rada, prednost imaju skeletirane proteze. To su mobilne nadoknade zuba koje se postavljaju u kombinaciji sa fiksnim delom (krunica ili most) za koje su čvrsto vezani atečmenima (mehanička veza).

Totalna i parcijalna proteza

Ukoliko pacijentu nije preostao niti jedan zub, pribegava se izradi totalnih proteza koje se pričvršćuju principom vakuuma.

Estetske restauracije

Kompozitnim materijalima sa mikropuniocima (bele plombe) pratimo najsavremenija dostignuća u toj oblasti. Manji defekti zuba prouzrokovani karijesnim lezijama se mogu nadoknaditi kompozitnim materijalima, koji su postojani i dugotrajni.

Izbeljivanje zuba